+31612038105 info@intomeisee.nl

Zweethut

“Aarde-baarmoeder van de nieuwe mens”

 

Spirituele Geboorte

In deze transformerende tijd

waarbij de Aarde zichzelf opnieuw baart,

gaan wij, in haar, volkomen het duister in,

waar we de nieuwe trillingen opnemen,

de codes ontsleutelen,

en verbinden met onze essentie

 

 

                                                                      

 

Vier feest lieve mensen!  We leven in een tijd waarbij we ten diepste met ons zelf kunnen gaan verbinden. Alles kunnen helen en ons zelf kunnen verwerkelijken. Het wordt een lichter leven, een vreugdevol leven, een zielsgelukkig leven. We gaan vertrekken uit de pijnen, de zorgen, het verdriet en het lijden. Met elkaar en de Aarde verbinden in het zweethut ritueel. Deze ceremonie is oeroud en verbonden met aarde, vuur, water, wind en Spirit. Waar wij elkaar en met behulp van deze elementen, de sleutels aanreiken om sloten te openen, om codes te decoderen en te schakelen in ons systeem. Zo maken we stappen naar de uitlijning met de nieuwe aarde en via ieders essentie met de bron.

We gaan de deur door naar de nieuwe wereld en stappen in de ‘ leegte’. Hier ervaren we groei, mogelijkheden en potenties die uit ons zaadje wil ontkiemen. We ervaren de volheid en creatiekracht die in het veld van de nieuwe wereld aanwezig is. De zijnskwaliteit en de eenheidservaring geven voeding aan het zaadje, aan jouw essentie. Deze aangewakkerde kiemkracht laat je essentie doorschakelen in je lichaam en persoonlijkheid. Deze neem je mee de wereld in waarmee je aan de nieuwe aarde bouwt en anderen aanwakkert en liefdevol uitnodigt dat ook te doen. We gaan bewust aansluiten op het kosmisch plan, de schepping.

In deze nieuwe tijd waarin we uitgenodigd worden dichter bij onze unieke essentie te komen, voelen we dat Spirit niet meer iets is dat buiten ons is, maar door ons heen beweegt. Wij zijn de evolutie, en wel de bewuste evolutie. Tijdens dit reinigingsritueel richten we de focus op het loslaten van de oude wereld, de deur sluiten en niet meer terug kijken. Doorbreken van persoonlijke lijntjes, afspraken en contracten. Loslaten van conditioneringen, trauma’s en andere blokkades. Om zodoende door te groeien in het geboorteproces van de nieuwe mens.

Conditioneringen en onverwerkte pijnen uit het verleden zitten ons, in deze versnelde evolutietijd, steeds heviger in de weg en maken ons sneller en ook ernstiger ziek. Het heeft echter geen zin meer om telkens dat oude pad weer op te gaan om precies te onderzoeken waar, wanneer en met wie dit gebeurd is. Het is voldoende om de lichamelijke sensaties te voelen. Elke nare situatie is opgeslagen in het onderbewuste en geeft een sensatie op of in het lichaam. Door dit bewust en gelijkmoedig te observeren kan de angel, de splinter er uit worden getrokken.

Deze ceremonie gaat uit van zelfwerkzaamheid. Daarmee bedoelen we dat je eigenaarschap neemt over jouw belastte verleden. Door het te ‘ ownen’ is er acceptatie, wat de eerste voorwaarde is voor transformatie. Er kunnen echter persoonlijkheden of -kenmerken zijn die een verlengstuk zijn geworden van dat belastte verleden en daardoor de transformatie bemoeilijken. Deze worden vaak uitvergroot tijdens het proces van de zweethut. Alles wordt namelijk opgestookt en komt in de hoge drukketel naar buiten. Door ze op te merken en met bewustzijn en gelijkmoedigheid aan te kijken, kunnen deze delen hun kracht verliezen en naar de achtergrond geraken of transformeren naar een helper.

Om het belastte verleden naar voren te halen zodat het getransformeerd kan worden gebruiken we de vier elementen:

Vuur – de warmte in de stenen die afkomstig is van de Zon

Water – dat we op de stenen gieten zodat de hitte, de energie van de Zon, via de

Lucht – in ons lichaam doordringt en op de

Aarde – het lichaam, zijn uitwerking heeft. Het lichaam is namelijk van de aarde. Het is uit aarde-elementen opgebouwd en zal hier ook weer in opgenomen worden.

Het pad naar de nieuwe wereld is er een die je zelf moet bewandelen. Wij, Delilah en Jules, willen je graag de richting wijzen door te spiegelen, reflecteren en ondertiteling te geven van je proces, hierdoor krijg je enkele gereedschappen in handen die het bewandelen meer duidelijk en makkelijk maakt. Je zult echter altijd zelf moeten lopen. Niemand kan dit voor jou doen. Dat is het gegeven van zelfwerkzaamheid, kenmerkend voor deze tijd.

Wij zijn dit pad al pionierend aan het lopen. Veel mochten we zelf uitvinden. De piketpaaltjes waren nog niet geslagen. Die staan er nu wel, achtergelaten voor jou zodat je niet helemaal blind hoeft te varen.

Tijdens de ceremonie volgen we de principes van de ‘ Open Space’. Wat inhoudt dat de mensen die er zijn, de juiste mensen zijn. Wat er ook gebeurt, is het juiste wat gebeurd. Wanneer het begint, begint het. Wanneer het eindigt, eindigt het. Alles klopt en is oneindig met elkaar verbonden in de eenheid. Vertrouw dat het juiste je zal gebeuren en zal ontvouwen.

 

Zweethut  “Aarde-baarmoeder van de nieuwe mens”

Buiten is er een groot vuur, met stenen erin die worden opgewarmd totdat ze roodgloeiend zijn. De zweethut zelf is een lage koepelvormige hut, gebouwd van wilgentakken, en afgedekt met dekens. Als de deur van de hut gesloten wordt, is het volledig donker. In het midden van de zweethut liggen de roodgloeiende hete stenen in een kuil. De deelnemers en de begeleiders zitten er in een cirkel omheen op de aarde. Er wordt water over de stenen gegoten en de warmte van de stenen verspreidt zich door de hele hut. Af en toe een geur van helende kruiden vult de lucht en dringt in je door. We zwijgen, praten en zingen. We zijn verbonden met de aarde en zweten met het lichaam en reizen met de geest. Je geeft je over aan de elementen van deze planeet waarin je wordt gedragen. Je wordt ontvankelijk en open. Je groeit meer en meer in de Zijns-kwaliteit en in het ‘ niet weten’. Je laat dat, wat zich aandient, in jou ontvouwen.

 

De duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, de klanken van het zingen en eventueel getrommel, de warmte die alles doordringt brengt in de ceremonie een intensiteit van leven, van diepte, van echtheid en van totaliteit.

 Hier kan alleen nog bestaan wat echt is en wat er werkelijk toe doet. Dit is een directe ontmoeting met de basis van het bestaan. Het is een natuurlijk proces, waarbij je in een hogere staat van bewustzijn komt.

De ceremonie heeft zijn eigen natuurlijke ritme, die we volgen zonder tijd. De rode draad door al deze ceremonies is dat het een aarde-ceremonie is, een terugkeren naar de oorspronkelijke staat. Jouw oorspronkelijke, authentieke zijn.

Een ceremonie van wedergeboorte als mens van de Aarde, verbonden, in eenheid met alles wat bestaat.

 

Kijk in de agenda voor de geplande zweethutten.

Bij opgave, mail naar Julesvanbeek@gmail.com, ontvang je de bijbehorende praktische informatie.

Jouw bijdrage: €40,-