Jules van Beek & Delilah Maria Verhoeven

Welkom op de site van IntomeIsee 2.0

Waarom Transformatie?

Waarom focussen we op intimiteit? Het is de weg naar binnen. De weg naar buiten is ons allen bekend. Sinds mensenheugenis heeft de behoefte aan veiligheid, herkenning en externe validatie of liefde ervoor gezorgd dat onze aandacht naar buiten is gericht, op externe verschijnselen. We hebben gezocht naar zingeving in ons leven door buiten ons zelf te kijken. Deze manier van leven geeft geen bevrediging meer. We weten hoe we onszelf moeten beschermen en in stand moeten houden, maar blijven zoeken naar zingeving. Nog meer macht en status creëren is niet de oplossing voor de problemen die alsmaar toenemen.

Wat we leren in de buiten wereld is hoe we kunnen manipuleren en beheersen van mensen en omgeving. Dit heeft geleid tot geweld tussen mensen en de destructie van de planeet. Het is niet de ontwikkelingen van onze technologieën en wetenschap die destructieve gevolgen heeft, maar de mens die denkt dat hij ver verheven is boven al het andere levende en zodoende het geleerde misbruikt heeft. Zo lang we buiten onszelf zoeken naar een manier om ons gevoel van minderwaardigheid op te lossen of blijven zoeken om ergens bij te horen, laten we geweld, lijden en vernietiging toe in ons leven en op aarde. Alles wat ons in staat stelde te overleven in de buitenwereld gaat nu contraproductief werken. Deze wegen zijn vergif. Controle en manipulatie helpen ons niet verder in onze evolutie.

 

Wat als we allemaal onze aandacht honderdtachtig graden draaien. Het resultaat zou een nieuwe menselijke soort opleveren. We zouden het hoger doel van ons leven ontdekken – spirituele groei. We zouden het hoofd met het hart opnieuw kunnen verbinden.  Mededogen en wijsheid van het hart brengt verandering in de miljarden mensen die in armoede leven, lijden van honger, onderdrukt en vernederd worden of mishandeld.

Spirituele groei kunnen we niet voorspellen of begroten en plannen. Mededogen en wijsheid is afhankelijk van de individuele intentie, de roep van de ziel om het roer om te gooien. Ze zijn de vrucht van noeste, moeizame arbeid. Innerlijke arbeid. Het aankijken van de schaduwzijde. Hoe meer we in ons hart leven, hoe meer we weten dat we onafgescheiden zijn van al die pijn en ellende die anderen hebben. Hun pijn is de onze, onze pijn de hunne.

Bij IntomeIsee 2.0 weten we dat wij niet in staat zijn deze hartkwaliteiten als mededogen en wijsheid te leveren aan andere mensen. Maar tegelijkertijd weten we ook dat iedereen er naar hunkert en dat we het tekort van deze hartkwaliteiten in de wereld niet meer kunnen negeren. Met het toenemende bewustzijn zien we dat spirituele groei de volgende stap is in onze menselijke evolutie. Deze groei neemt de plaats in van overleving als belangrijkste doel van de menselijke ervaring.

Spirituele groei is je innerlijke wereld onderzoeken. Het betekent dat we het najagen van externe macht niet langer beschouwen als de remedie voor de onzekerheid, die de kern vormt van de menselijke ervaring. We leren hoe we onze innerlijke wereld kunnen onderzoeken om de wortels van onze onzekerheden te vinden en die te verwijderen. We leren hoe we de doelen van onze ziel kunnen realiseren en in onze authentieke kracht komen. Wat leidt tot samenwerken in plaats van concurreren en ieder zijn eerlijk deel te geven in plaats van steeds meer te verzamelen voor onszelf.

Graag begeleiden wij jou bij deze noeste arbeid, je spirituele groei, het realiseren van je zielendoelen en te komen tot authentieke kracht.

Wie zijn wij?
Hoe kunnen wij jou helpen?