Live with each other together

 

Introductiecursus Vipassana Meditatie

 

10 lessen

Op woensdagavond

Van 19:30 tot 21:00u.

Start 16 oktober

Met de Introductiecursus Vipassana leer je de grondbeginselen van de Vipassana meditatie. Deze meditatievorm is 2500 jaar geleden aan ons gegeven door Gautema de Boeddha. Het is een inzichtmeditatie. Het geeft inzicht in jezelf, in het werken van jouw zintuigen, je geest en de daaruit voortvloeiende gevolgen. Het is geen religie en heeft niets te maken met Boeddhisme.

In deze 10 avonden maken we stap voor stap kennis met deze techniek. De praktijk zal afgewisseld worden met stukjes theorie. Deze eenvoudige techniek kan je ook thuis beoefenen, zodat je een rustpunt in de dag creëert.  De cursus kan ook een uitstekende voorbereiding zijn om een verdiepende 10-daagse cursus te doen op het Vipassana-centrum.

De hedendaagse zeer populaire aandachtsmeditatie Mindfulness, is ontleent aan deze oude meditatievorm. Echter, Vipassana is een levensfilosofie, dat verder gaat als Mindfulness en is ingebed in een bredere spirituele context. Deze levensfilosofie gaat over het ervaren van: Moreel zuiver leven, genaamd Sila; Meesterschap over de geest, Samadhi en de wijsheid, Panja, het inzicht dat de geest zuivert.

Vipassana werkt diep in je onderbewuste en ruimt daar onzuiverheden ofwel blokkades op. Het gaat verder en dieper dan Mindfulness. Vipassana kenmerkt zich door een liefdevolle vriendelijkheid en een diepe zuivering van de geest. Je komt thuis in jezelf.

Ik leer je graag de techniek van Vipassana. Zelf beoefen ik deze sinds 2011. Ik heb vele 10-daagse cursussen gezeten en beoefen de techniek 2 maal daags 1 uur. Het heeft mijn leven enorm veranderd. Ik ervaar innerlijke rust, balans en een compassievol leven.

Jules van Beek, cursusleider

Wanneer

16-23 en 30 oktober

6-13-20-27 november

4-11-18 december

De cursus start om 19.30u. en duurt tot 21:00u.

De cursus wordt gegeven Strabrecht 2 in Heeze.

 

 

Introductiecursus

Vipassana Meditatie
266,-
Bestellen