Burn-out noem ik ook wel eens een kosmische liefdes pauze. Je krijgt de ruimte van het universum om je weer met je zelfliefde en eigenwaarde te verbinden.

Waar komt het verlies van energie vandaan waardoor er een burn-out ontstaat?

Vaak zie ik dat het ontstaat door een trauma op het gebied van integriteit. Het trauma ontstaat door iemand die je vertrouwt en over jouw grenzen van integriteit gaat. Wat je niet verwachtte. Dit heeft impact op je lichaam. Maar ook impact op relaties in je leven, omdat trauma vaak veroorzaakt wordt door een ander mens.

Je verliest gaandeweg de verbinding met het deel waar het trauma in ontstaan is.  Op dat gebied verlies je ook waarde in je persoonlijk leven. Bijvoorbeeld: Je wordt als kind een aantal keren uitgelachen terwijl je een diep intiem gevoel deelt. Dan sluit zich het vermogen om diepe gevoelens te delen met anderen. Je verliest dan waarde in de rijkdom van je intieme gevoelswereld omdat die niet gedeeld wordt met anderen. Een deel van jezelf wordt daardoor afgesloten en losgekoppeld. Dit heeft impact op je functioneren en kost veel energie om die situatie in stand te houden en creëert op den duur een burn-out.

Overleven

Met het ontstaan van het trauma is er inbreuk is gemaakt op jouw integriteit. Omdat het niet hersteld is ga je ook anderen toestaan over deze grenzen te gaan op dat gebied. Je staat levensruimte van jezelf af en laat anderen die innemen. Doordat je voor een deel weggaat bij jezelf ben je meer aan het overleven en pas je je aan de omstandigheden buiten je. Het aanpassen geeft je het gevoel van krachteloos zijn. Produceert gevoelens van isolatie en alleen-zijn.

Het trauma creëert een moeilijk kunnen afstemmen tussen je authentieke, ware zelf en de geconditioneerde, aangepaste zelf. De energie die het kost om je geconditioneerdheid te leven en niet je krachtige ware zelf, creëert een burn-out. Burn-out is cruciaal en is een bescherming, een kosmische liefdes pauze. Deze tijd kun je gebruiken om te helen.

Liefdevol begrenzen

Iedereen heeft in de basis een krachtige ware zelf wat weet waar de grenzen van zijn/haar integriteit liggen. Iedereen is in de oorsprong in staat deze grens liefdevol te communiceren wanneer dat nodig is.

Wanneer je door onverwerkte trauma’s in de aanpassing terecht bent gekomen, kan je moeilijk jouw natuurlijke grenzen voelen. Hierdoor sluit je makkelijk compromissen die niet ten goede komen aan jouw energiehuishouding. Je voelt je niet gevoed, op de juiste plek en niet gewaardeerd.

Begeleiden naar herstel

Wil je een steun in de rug tijdens je burn-out, een bekrachtiging van wie jij in wezen bent, geheeld worden van je trauma’s en energie weer terug gaan opbouwen?

Ik heb op dit moment ruimte in mijn praktijk voor een aantal mensen die zich herkennen in wat ik geschreven heb. Ik werk met een persoonlijk ontwikkelingsinstrument Quantum Human Design. Ik heb de ervaring dat ik hiermee uitstekend de pijnpunten kan blootleggen en kan helpen transformeren wanneer de tijd daar rijp voor is.