+31612038105 info@intomeisee.nl

Wat is PRI?

Psychedelica Burn-out, depressie en verslaving genezen

PRI is een afkorting voor Past Reality Integration. Dit is een methode die je helpt ten volle in het nu te leven. Het is een helder model dat je laat zien hoe jouw verleden je huidige leven ongewenst beïnvloedt.

PRI geeft je de mogelijkheid om te leven zonder de afweer, die automatisch in werking treedt als je geconfronteerd wordt met bepaalde gebeurtenissen in je leven.

PRI helpt je pijnlijke zaken uit het verleden los te laten en emotionele blokkades op te heffen die de oorzaak zijn van depressies, burn-out en allerlei verslavingen die we gebruiken om maar niet te hoeven voelen.

In de praktijk komt PRI hier op neer:

Er is een gebeurtenis (we noemen dit een symbool) die je op een of andere manier herinnert aan een niet veilige gebeurtenis uit je verleden. Dit kan een persoon zijn, iets wat hij/zij zegt of juist niet zegt, een geluid, beeld etc. Onmiddellijk (binnen 0,7 seconde) treedt een van de afweervormen in werking.

Deze afweervormen zijn:

  • Basis angst: Vechten, vluchten, bevriezen.
  • Primaire afweer: Ik ben niet goed. Het is mijn schuld.
  • Valse hoop: Als ik beter mijn best doe, harder werk, dan krijg ik erkenning.
  • Valse macht: Ik geef de ander de schuld. De ander moet het anders doen.
  • Ontkenning van behoefte: Met mij is niets aan de hand.

Om weer terug te kunnen komen in het volwassen bewustzijn moet de afweer omgekeerd worden. Bij het omkeren stap je uit de illusie van de afweer, door deze eerst als zodanig te erkennen. Daarna ga je naar het pijnlijke gevoel wat de afweer triggerde. Door de oude pijn te voelen, heel je jezelf en wordt de situatie als een herinnering in je volwassen bewustzijn gezet.

Dit is een langdurig proces dat veel bewustzijn vraagt om uit deze vicieuze cirkel te komen. Vaak weet je niet eens dat jouw gedrag een afweervorm is. Laat staan dat je weet wat de trigger was en het gevoel, dat daarop volgde.

Door bewust te zijn wat er gebeurd, is het mogelijk de 0,7 seconde op te rekken, zodat je meer ruimte krijgt om bij het gevoel te blijven. Na veel oefenen en goede begeleiding kan je stukje bij beetje jezelf helen.

Hoe kunnen psychedelica hierbij helpen?

Middels psychedelische middelen kan de PRI methode duurzaam ingezet worden.  Door het gebruik van psychedelische middelen, kan de 0,7 seconde opgerekt worden tot een langere tijd. Er ontstaat een ‘venster van tolerantie’ waarin wij, samen met jou, kunnen werken. Hierin kun je de pijn voelen, zien en ervaren. De pijn wordt op deze manier geheeld en verwerkt. Het symbool komt heel duidelijk naar voren en ook de voorkeur afweer die daarmee samenhangt. Zo is het mogelijk in één sessie dit proces door te gaan zodat je hier niet meer in het dagelijks leven door beïnvloed wordt.

Vaak zijn meerdere sessies nodig om alle symbolen en afweren te herkennen en de pijn, die daarachter zit, te helen. Dit omdat we in ons verleden veel ervaringen hebben opgedaan die in de spreekwoordelijke beerput zijn opgeslagen. Als je eenmaal zicht hebt op de grotere zaken dan kun je zelfstandig de kleinere aanpakken. En zo ontstaat een ‘way of life’ waarin je bewust bent en meer en meer in het nu als volwassene leeft.

Jules is opgeleid door Ingeborgh Bosch in het toepassen van de PRI-methode

Lees hier meer over PRI op de site van Ingeborgh Bosch de grondlegger van deze methode.