+31612038105 info@intomeisee.nl

Zweethut

De zweethut is de baarmoeder van de Aarde. Waar je het volkomen duister ingaat, de warmte in je opneemt, je verbindt met de aarde en opnieuw geboren wordt.

De zweethut-ceremonie is oeroud en verbonden met de aarde, het vuur, het water, de wind en met dat wat groter is dan ons mensen. Het is een ceremonie vol van schoonheid en intensiteit en die je uitnodigt en uitdaagt om vol en totaal in de ervaring te gaan. Het is een reinigingsritueel om je te ontdoen van alle aardse beperkingen, conditioneringen, blokkades en trauma’s.

Wij doen deze ceremonie als op zich staand ritueel en soms in combinatie met het gebruik van medicijnplanten zoals cannabis, ayahuasca en San Pedro. In het laatste geval beginnen we het weekend met een ceremonie met dit plantmedicijn om de volgende dag het af te sluiten met een zweethut ceremonie. We begeleiden deze ceremonie met minimaal drie personen, de vuurman/vrouw en twee begeleiders in de hut.

Zweethut ceremonie

Buiten is er een groot vuur, met stenen erin die worden opgewarmd totdat ze roodgloeiend zijn. De zweethut zelf is een lage koepelvormige hut, gebouwd van wilgentakken, en afgedekt met dekens.

Als de deur van de hut gesloten wordt, is het volledig donker. In het midden van de zweethut komen de hete stenen in een kuil te liggen. De deelnemers en de begeleiders zitten er in een cirkel omheen op de aarde. Er wordt water over de stenen gegoten en de warmte van de stenen verspreidt zich door de hele hut.

We zwijgen, praten en zingen. We zijn verbonden met de aarde en zweten met het lichaam en reizen met de geest. De duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, de klanken van het zingen en eventueel trommel, de warmte die alles doordringt brengt in de ceremonie een intensiteit van leven, van diepte, van echtheid en van totaliteit.

Hier kan alleen nog bestaan wat echt is en wat er werkelijk toe doet. Dit is een directe ontmoeting met de basis van het bestaan. Het is een natuurlijk proces, waarbij je in een hogere staat bewustzijn komt.

De ceremonie bestaat uit vier rondes, waar tussendoor de deur van de hut opengaat en we water te drinken krijgen. Het heeft zijn eigen natuurlijke ritme, die we volgen zonder tijd. Vier rondes, ieder verbonden met één van de windrichtingen het Oosten, Zuiden, Westen en als laatste het Noorden..

De rode draad door al deze ceremonies is dat het een aarde-ceremonie is, een terugkeren naar de oorspronkelijke staat.

Een ceremonie van wedergeboorte als kind van de Aarde, verbonden met alles wat bestaat.

Jules