+31612038105 info@intomeisee.nl

Huachuma of San Pedro

Huachuma oftewel SanPedro is een heilig sacrament gemaakt van bepaalde cactussoorten. Deze komt traditioneel uit het Andesgebergte en wordt gevonden in Peru, Argentinië, Chili en Bolivia. Tijdens de Spaanse inquisitie werd door de invloed van de Katholieke kerk Huachuma, San Pedro genoemd. Sint Petrus van het nieuwe testament, die de sleutels van de hemelpoort in handen heeft. Het refereert naar de transcendentale werking van de cactus.

 

De eerste tekenen van het bestaan zijn van 3500 jaar geleden. Het vroegste bewijs van het ceremonieel gebruik van dit geneesmiddel is een stenen beeldhouwwerk van een huachumero (mannelijke huachuma sjamaan) in de Tempel van Chavín de Huántar, een overblijfsel van een oude Andes beschaving in noord Peru.

Huachuma wordt nog steeds in Zuid Amerika gebruikt om te helen van psychische, lichamelijke, emotionele en spirituele ziektes en onbalans. Maar ook om de toekomst te voorspellen via de profetische kwaliteiten van de plant, om vloeken of demonische krachten weg te halen, om succes en liefde in iemands leven te brengen.

Volgens sjamanen belichaamd de cactus de fundamentele mannelijke energie van de Andes en de Peruaanse kust. Terwijl Ayahuasca, de vrouwelijke tegenhanger, de vrouwelijke energie van het Amazonegebied vertegenwoordigd. Ayahuasca is het meest effectief. van deze twee geneesmiddelen, op het gebied van lichamelijke genezing, vindt Lawler (een sjamaan). Huachuma is de superieure spirituele genezer en leraar.

huachuma-ceremonnie

 

In Huachuma is het de werkzame stof Mescaline, deze zorgt voor de entheogene werking, zoals DMT in Ayahuasca en psylocibine in paddestoelen. Het is een meester leraar en helpt ons te groeien, te helen, te leren, wakker te worden en het begeleid ons om te komen tot hogere bewustzijnsniveaus. Je kan genezen van allerlei soorten ziektes. Los komen van materie en lichaam. Het verbindt ons met alles wat leeft en laat ons het eenheidsbewustzijn ervaren. Het leert ons te leven in harmonie, het leven te eren, respecteren en lief te hebben. Huachuma opent je ogen naar datgene wat al bestaat maar vanuit ons bewustzijn niet zichtbaar is. In de openbaringen van de visioenen brengt het je meer in contact met de natuur, in plaats van de spirituele wereld zoals bij Ayahuasca. Daarom wordt het vaak overdag gedronken zodat je beter de verbinding met de natuur kan maken.

Mijn ervaring met Huachuma

Het eerste uur of uren is de plant meer en meer aan het binnenkomen. Ik laat mijzelf los, het denken, het willen. Ik open mij, wordt ontvankelijk en geef me over aan de plant. Mijn bewustzijn verruimd zich en breidt zich de eerste uren steeds verder uit. Ik hoef daar niets voor te doen. Alleen maar te laten. Niets ‘doen’ werkt het beste. Er ontstaat een soort dromerige toestand. Mijn lichaam kan in het begin koud rillen. Meestal ervaar ik een periode van misselijkheid, wat nooit langer duurt dan 1 uur. Overgeven heb ik nog nooit gedaan. Duizelig en soms lichamelijke reacties van kundalini energie. Ik kan me normaal bewegen en lopen. Het is wel een gevoel van onder invloed zijn maar niet de mariado (dronkenschap) als bij de Ayahuasca. Ik heb geen hallucinaties.Verderop in de reis ontstaat er een ruimte in mijzelf waar beelden, bewegingen, inzichten, visioenen naar voren komen.  Er worden delen uit dit leven of vorige levens geheeld van mezelf of uit het collectief.

In de Huachuma zijn verschuivingen van energie duidelijk merkbaar. De universele energieshift is makkelijk te herkennen. De aandacht gaat dan van buiten naar binnen of andersom. Dit heeft mij geleerd om in het dagelijks bewustzijn ook meer de beweging van de universele energie op te pakken, die als een groter patroon door mij heen stroomt. Hoe meer ik op deze stroom vaar, afstem, hoe meer ik in de flow van levenskracht kom en synchroniciteit plaats vindt. Hierdoor zie ik weer makkelijker wanneer ik in de frustratie, dus niet in de levensstroom zit. Ik leer dat er iets groters, Liefde, door mij heen beweegt, dat wanneer ik dat volg, ik mijzelf ten diepste kan ervaren.  Ik dan altijd kan beschikken over de juiste hoeveelheid energie die nodig is voor hetgeen ik doe. Ik doe of handel niet meer, maar ben, waaruit het doen ontstaat.

Verbinding maken met de ander is een extra dimensie waardoor een groepsceremonie aan te bevelen is. Bij Huachuma gaat de aandacht vaker naar buiten dan bij Ayahuasca. Door middel van elkaars aanwezigheid waar te nemen, komt de informatie van de ander diep bij je binnen. Op celniveau kan je de ander dan ervaren. Vaak kan je de essentie van de ander waarnemen. Je kijkt dan voorbij de persoonlijkheid. Wanneer de aandacht wederzijds is, door bv aankijken, aanvoelen of aanraken, kom je in een razendsnelle communicatie terecht via het hart. Er zijn geen woorden nodig. De ander werkt vaak als een spiegel. Ik leer hierbij te zien hoe ik nog steeds in actie kom of iets wil doen bij de ander.

In de Huachuma beweegt de energie zich richting mijn essentie en lossen vaak de zelf opgeworpen barrières en beschermingsmechanismes, die daar tussen staan, op. Mezelf in mijn pure essentie ervaren is een zeer krachtige ervaring en laat mij groeien in eigen liefde.Voorbij dit punt komt de onthechting van alles dat ik ben. Mijn lichaam kan dan volledig oplossen en ervaar dan enkel nog bewustzijn. Het waarnemingsvermogens van de zintuigen zijn vergroot. Mijn bewustzijn verplaatst zich dan makkelijk naar een andere plek in het universum. Tijd en ruimte lossen op.

Huachuma Ceremonie

Wij bereiden de Huachuma ceremonieel van vers geplukte cactus. Deze cactus komt van Nederlandse bodem en is van zeer goede kwaliteit waardoor voor mij bovenstaande ervaringen mogelijk zijn.

Wil je een Huachuma Ceremonie ervaren. Dat kan, zowel individueel, als in een groep. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

 

Kosten Huachuma Ceremonie

individueel € 450,-
groepsceremonie € 250,-

♥ Delilah Maria